Aandacht voor monomestvergisters tijdens de Nationale Klimaatweek

In de week van 11 tot en met 15 november, tijdens de Nationale Klimaatweek, vinden er een reeks demonstraties plaats waarin praktische, integrale en innovatieve maatregelen op het gebied van duurzame landbouw worden getoond. Er is onder andere aandacht voor de toepassing van mestvergisting.

Maandag 11 november van 13:30 uur tot 16:00 uur nodigt Frank van Genugten belangstellenden uit in Sint-Oedenrode om meer te leren over zijn monomestvergistersysteem en de productie van groen gas. Naast gas produceert Van Genugten verschillende meststromen en kunstmestvervangers. Daarnaast biedt de bijeenkomst inzicht in de productie van biobased producten en de rol van stikstofstrippen in duurzame landbouw.


Op woensdag 13 november van 13:30 uur tot 16:00 uur organiseert de familie van Poppel een bijeenkomst in Molenschot om te laten zien hoe monomestvergisting bijdraagt aan verlaging van de CO2-voetafdruk bij de melkproductie en het vergroten van de bodemkwaliteit door toepassing van de meststromen uit de vergister.


Meer informatie is te vinden op de website van DLV Advies.

Bron: DLV Advies, 16/10/2024
Publicatie: 17-10-2024