Fliegl toont Twist Line tijdens Grasdag 2024

Tijdens de Grasdag in Dronten op donderdag 20 juni demonstreerde Fliegl de Twist Line. Dit is een eenassige tank waarbij de as onder de tank scharniert. Aan deze as is ook de driepunts hefinrichting voor de bemester bevestigd. Daardoor kan de combinatie in hondengang rijden, met de bemester altijd mooi recht achter de tank.

In Dronten hing achter de tank een Elandbemester. Het betrof een combinatie die in het veld goed werk afleverde. Dankzij de brede banden onder de tank wordt het veld mooi egaal aangedrukt en lopen de bemestervoetjes gelijkmatig over het veld. Op de vrij natte grond van het bedrijf, leverde het een mooi beeld op. De Elandbemester die achter de tank hing, bracht de mest netjes tussen het gras.


De Twist Line van Fliegl heeft een tank met een inhoud van 13.000 liter en een as die in het midden scharnierend is opgehangen. Deze kan 11 graden draaien ten opzichte van de trekrichting. Onder de tank kunnen 900/60R32 banden gemonteerd worden, waarmee nagenoeg het gehele veld gelijkmatig bereden wordt. De ophanging van de bemester is op de as gemonteerd, zodat deze altijd mooi spoort met de wielen. Het is niet nodig om een extra voorziening te maken om de bemester recht achter de tank te krijgen.

Bron: Cumela, 03/07/2024
Publicatie: 03-07-2024