Raad van State moet oordelen over bestemmingsplan van gemeente Deventer
Korsten is de drijvende kracht achter het plan Fennenoord . Dat betreft een fabriek voor de verwerking van 300.000 ton varkensmest en 20.000 ton pluimveemest. Die worden vergist, waarbij het digestaat zou worden verwerkt tot ammonium, verschillende chemische producten en organische meststoffen. Het biogas kan worden aangewend om een flink aantal woningen te verwarmen.
Het plan Fennenoord stamt al uit 2014 en in 2018 sprak Korsten er over met de Omgevingsdienst IJsselland in verband met de aanvraag van een omgevingsvergunning. Die gesprekken waren er ook in 2020. Op 7 oktober 2020 blokkeerde de gemeente met een voorbereidingsbesluit de bouw van de fabriek op De Poort van Deventer. In mei 2022 maakte de gemeente een nieuw bestemmingsplan. Daarin werd vestiging een mestverwerkingsfabriek niet langer toegestaan. Tegen dit bestemmingsplan dient het beroep bij de Raad van State.
De gemeente stelt dat Korsten met het bedrijf Fennenoord geen belanghebbende is omdat hij en ook het bedrijf geen grond op het bedrijventerrein in bezit hebben. verhaal heeft. Ook zou het eerste gesprek met de gemeente pas in november 2020 hebben plaatsgevonden toen het bestemmingsplan al was gewijzigd. Na de wijziging is de geurnorm gewijzigd. Oorspronkelijk wilde gemeente het terrein bestemmen voor chemische bedrijven. Nu zijn er advieskantoren en bedrijven in de IT en research gevestigd.