Twee Nitroman-bijeenkomsten

Nitroman is een Vlaams-Nederlands project dat zich richt op de productie en het gebruik van kunstmestvervangers (RENURE). Het project houdt nog 2 bijeenkomsten voordat het eind dit jaar wordt afgerond. Hier willen we onder andere gezamenlijk bepalen hoe we de erkenning van RENURE door Brussel kunnen helpen bespoedigen.

Het eerstvolgende event is de derde en laatste klankbordgroep die zal georganiseerd worden op maandag 17 oktober 2022 (13.00 u) in Hooglede (Belgie).  Tijdens deze klankbordgroep komen volgende zaken aan bod:

  • De veldproefresultaten van 2022
  • Wetgeving: stand van zaken rond RENURE in Nederland en Vlaanderen. Wat kunnen we doen om de erkenning door de Europese Commissie te bespoedigen?
  • De milieuimpactanalyse: wat is de impact van herwonnen meststoffen vergeleken met de gangbare kunstmest
  • De rekentool: zijn deze technieken (stripping-scrubbingof membraanfiltratie) interessant voor een mijn bedrijf?

De klankbordgroep zal afgesloten worden met een discussiemoment, waarna we ons (te voet) verplaatsen naar een stripping-scrubbinginstallatie van Detricon. De aanvang is 12.00 uur en begint met een broodjeslunch. Na het bedrijfsbezoek kan iedereen nog even napraten onder het genot van een drankje.
Inschrijven voor de laatste NITROMAN-klankbordgroep kan via deze link. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.


Het laatste NITROMAN-event, ons slotevent, zal georganiseerd worden op vrijdag 25 november 2022 in het zuiden van Nederland. Tijdens dit slotevent worden alle resultaten van het project gepresenteerd en zal worden afgesloten met een bedrijfsbezoek.
Het programma en de locatie liggen nog niet volledig vast, maar geïnteresseerden kunnen zich wel hier al inschrijven.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Jos de Kleijne van NCM, e-mail: jos.de.kleijne@mestverwaarding.nl telefoon: 06-51684669.

Hopelijk tot binnenkort!

Twee Nitroman-bijeenkomsten
Auteur: Jos de Kleijne
Publicatie: 30-09-2022