C-Green opent een kantoor in Nederland
Het proces dat C-Green toepast om mest om te zetten naar bio-kolen is eenvoudig en laat zich het beste te vergelijken met een snelkookpan. Slib of mest wordt onder hoge druk, op een temperatuur van ongeveer 200 graden Celsius gekookt. Door de hoge druk klonteren de vaste deeltjes aan elkaar en zakken naar de bodem, waar ze gemakkelijk zijn te scheiden van het water.
Eén ton mest wordt zo opgedeeld in circa 900 kilo water en 100 kilo bio-kolen. Door natte oxidatie wordt het water gereinigd, zodat het verwerkt kan worden in reguliere waterzuiveringsinstallaties. De warmte die daarbij vrijkomt wordt weer gebruikt aan het begin van het proces.
C-Green kondigde eind januari aan dat er een samenwerking aan met afvalverwerker REYM. Ze gaan verkennen of het haalbaar is een OxyPower HTC installatie te bouwen om slib om te zetten in biobrandstof op het complex van REYM in Rotterdam. C-Green is ook in gesprek met een aantal Nederlandse waterzuiveringsbedrijven voor de toepassing van de technologie.